Näited sellest, mida kelm on inimestele kirjutanud.Foto: Kollaaž: Facebook.com/sotsiaalkindlustusamet
Eesti uudised
7. mai 2021, 12:01

Kelmid üritavad raha välja petta! „Andke kontonumber, ma kannan raha kohe üle. Kas siis saan korteri?“ (30)

„Saime ühe sotsiaalasutuse kaudu teada, et nende kliendilt püüdis raha välja petta isik, kes tutvustas ennast Malle Pärnana sotsiaalkindlustusametist,“ seisab Sotsiaalkindlustusameti ühismeediapostituses.

Sotsiaalkindlustusamet (SKA) annab Facebookis teada, et petturid üritavad inimestelt Facebookis raha välja petta, valetades, et on SKA töötajad. 

Pärna väidab andmebaasist nägevat, et inimene saab sotsiaaltoetusi või töövõimetuspensionit. Põgus tutvus tehtud, pakub „ametnik“ kingituseks korterit. Neile, kes kingitusest esialgu loobunud, sest vajavad elamiseks kõrvalist abi, pakub kelm koduabilist. Seda kõike loomulikul SKA kulul!

Kelm väidab, et korteri saamiseks tuleb maksta vaid notaritasu, ühe hüpoteetilise Tartu korteri puhul näiteks 711 eurot, ning edaspidi ka kommunaale. Üüri ei pea maksma, sest korterit pakutakse inimesele päriseks. Kui ohver ütleb, et tal raha pole, soovitab kelm tööle minna koristusfirmasse, kus teenib 4,5 eurot tunnis.

„Andke kontonumber, ma kannan raha kohe üle. Kas siis saan korteri?“ läheb üks haavatavas olukorras inimene peaaegu õnge. Õnneks tõmbab kelmi üritustele pidurit sotsiaalasutuse töötaja, kellele klient sõnumeid näitab.

SKA kinnitab, et ei paku inimestele Facebooki privaatsõnumite kaudu erinevaid teenuseid, veel vähem küsib raha notaritasude maksmiseks. Amet suhtleb oma klientidega peamiselt iseteeninduse kaudu. SKA palub inimestel, kellel on tekkinud kahtlus, et tegu pole õige asjaga, endast märku anda.

Amet tegi politseisse avalduse reedel.