Maikuu Nipiraamat on ilmunud!Foto: Nipiraamat
Uudised
19. mai 2021, 14:30

MAIKUU NIPIRAAMAT | Loe nüüd ajakirja ka veebis!

Maikuu Nipiraamatu avaloos räägib „Teeme ära!“ kunagine eestvedaja Eva Truuverk, et kõik saavad midagi ära teha selleks, et maailm oleks parem paik. „Kui inimene ei reosta vaimset ruumi oma sõnadega ega füüsilist keskkonda rämpsuga, elaksime paradiisis. Igaühel on kohti, kus ta saab selleks oma panuse anda,“ ütleb ta lootusrikkalt.

Andmaks enda panust, ühendab Eva vabatahtlikke, kellega koos elu Eestis rohelisemaks ja paremaks muuta. Eelkõige aga rõhutab ta, et on elementaarne, et kõik enda järelt koristavad. Mida sina teha saad, et kaasa aidata, loe edasi siit ja siit.

Kui sul on isu kasvatada söögipoolist, aga sul pole aiamaad, kuid on rõdu, siis tea, et kurke, tomateid ja kõrvitsat on võimalik saada ka rõduaiast. Et taimede eest hoolitsemine ka vilju annaks, peaksid panema kõrva taha mõned kasulikud nipid. Spetsialist Räpina Aianduskoolist annab nõu, kui sügav ja lai peaks olema istutuspott ja mis mulda konteinerisse panna.

Kui sind aga huvitab, kuidas rõdupõllundus teistel õnnestunud on, loe kogemuslugusid siit.

Kevaditi, kui ilmad on soojad, on lihtne ja mõnus liigelda elektritõuksiga. Kui su kodu jääb rendipiirkonnast aga välja, võid kaaluda isikliku tõuksi ostmist. Kuna toode on uus ja pakkujaid palju, pole teps mitte kõik tõuksid väärt ostmist. Teeme puust ja punaseks, mille järgi tõuksi valima peaksid. Loe siit, kuidas muu hulgas tegelikult arvutada tõuksi lubatud sõidukaugust ja milliseid rehve peaks eelistama, eriti kui soovid sõita ka kruusateel.

Kas elektriline tõuks sobib ka siis, kui oled jõudnud kuldsesse ikka või kui poekotis on munad, selle kohta loe siit!  

Testi tehes saad seekord teada, kas peaksid olema mures oma vaimse tervise ja stressitaseme pärast. Anname ka lihtsad lahendused, kuidas stressi leevendada. Lugu on kasuks ka neile, kes soovivad stressi ennetada. Tee test ja vaata, millele võiksid tähelepanu pöörata!

Sidrunikreemifännidele meeldivad aga kindlasti need krõmpsul küpsisepõhjal olevad sidrunikreemikorvikesed. Vaata samm-sammult õpetust siit

Oleme ajakirja lugemise teinud sinu jaoks nüüd veelgi lihtsamaks ‒ kliki vaid pealkirjal ning asu lugema või loe digilehte siin!

Maikuu ajakirjast leiad: