Kaubiku rentimiseks peab olema täisealine ja omama B-kategooria juhilube.Foto: Markus Winkler / Unsplash
Raha
14. mai 2021, 05:06

Kui sõiduautost jääb väheks: kuidas käib minutipõhine kaubikurent?

Ikka tuleb ette olukordi, kus on vaja transportida suuremaid asju, kui mahutab tavaline sõiduauto. Kui tutvuskonnast pole kelleltki kaubikut laenata, on võimalus see rentida. Oma maja ehitusega ametis olev Kristjan Keres jagab kogemusi minutipõhise kaubikurendiga.

Kristjan ja tema elukaaslane Marleen on praegu ametis maja ehitamisega Tallinna külje all Suurupis. Kuna aeg-ajalt on vaja transportida ehitusmaterjale ja muid suuremaid asju, oli Kristjani ühel hetkel otsustuskoha ees. «Kaalusime võimalust palgata transpordiettevõte, kes kõik transporditööd meie eest ära teeks, või siis osta endale ehitusperioodiks kaubik. Arvutades tundusid mõlemad variandid liiga kulukad,» räägib mees, kuidas nad jõudsid otsuseni rentida aeg-ajalt kaubik CityBeest. Teenus tundus ka piisavalt lihtne ja paindlik ehk kaubikut saab kasutada siis, kui vaja peaks minema. Samuti on Fiat Ducato, mis CityBee kaubikuvalikus on, vedudeks igati paras.

Leia sobiv auto ja hakka sõitma

Teenuse kasutamiseks peab telefoni laadima CityBee rakenduse ja seal ennast kasutajaks registreerima. Kristjani arvates on see jõukohane kõigile, kes on harjunud erinevaid äppe kasutama. Samuti on vaja teha juhiloa mõlemast küljest ja endast tuvastamiseks pilt ning sisestada oma pangakaardi andmed.

Edasi lugemiseks: