Enamasti hakkab kiirlaen inimestele muret tegema alles siis, kui kuumaksed üle jõu hakkavad käima.Foto: Mikhail Nilov / Pexels
Raha
30. oktoober 2021, 07:35

Võlanõustaja selgitab: kuidas võimalikult valutult kiirlaenust lahti saada?

Kiirlaenupakkumisi leiab ohtralt igast kanalist ning sageli ulatavadki rahahädas inimesed käe selle õlekõrre järele. Paraku toob see endaga kaasa rohkem kahju kui kasu. Kuidas võimalikult valutult kiirlaenust vabaneda, selle kohta annab nõu MTÜ Pesapuu nõustamis- ja koolituskeskuse võlanõustaja Evelyn Eichhorst.

„Enamasti hakkab kiirlaen inimestele muret tegema alles siis, kui kuumaksed üle jõu hakkavad käima. Sellises olukorras tuleks kindlasti vältida uue laenu võtmist vana(de) laenu(de) kustutamiseks, kuna selline strateegia annab leevendust ainult lühikeseks ajaks,“ selgitab nõustaja ning lisab, et üldjuhul muutub inimese võlakoormus sellest ainult veel suuremaks. „Olukorrast väljumiseks tuleb võlaprobleemidega inimesel oma rahakäitumine ümber hinnata. Laenukeerisest väljumine nõuab järjepidevat tegutsemist,“ tõdeb Eichhorst ning jagab pealehakkamiseks järgmised neli soovitust:

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99