Foto: Kollaaž / erakogud
Uudised
25. aprill 2021, 09:30

Konkursi „Taaskasutus ja käsitöö“ rahvahääletus on avatud! Vali oma lemmik kuni 2. maini

Ootasime kogu talve kõiki käsitööhuvilisi osalema konkursil „Taaskasutus ja käsitöö“. Konkurss lõppes 4. aprillil 2021. Tule vali nüüd oma lemmik!

Oodatud olid kõik taaskasutusvõtmes valminud näputööd, vanad päevi näinud esemed, millele oli eritehnikatega antud uus särav(am) elu. Esemed võisid tehtud olla vanadest kudumitest, kangajääkidest või valmisrõivastest. Konkursile võis saata nii rõivaid ja tarbeesemeid kui ka kaunistusi koju ja riietuse juurde.

Konkursile laekus ligi 90 tööd 50 tegijalt. Finaali ehk rahvahääletusele pääsesid kõik osalejad ja peaaegu kõik tööd. Valiku tööde osas tegi Käsitöö toimetus. Võitjad avalikustatakse ajakirja Käsitöö 2021. aasta juuni-juulinumbris.

Oma valiku teeb ka žürii, kuhu kuuluvad Käsitöö toimetus, Nipiraamatu esindaja, käsitööõpetaja ja -ettevõtja Anna Lutter, lasterõivabrändi Kalamaja Printsess looja ja disainer Karin Rask, esindaja Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidust, ajakirja Käsitöö kaasautorid ja meistrid.

Võitjate väljaselgitamiseks liidetakse kokku žürii ja rahvalemmikute punktid. Võidab enim hääli saanud töö. Eraldi auhinna saab ka rahvalemmik. 
Iga hääletaja saab 24 tunni jooksul hääletada ühe korra. Samaaegselt saab hääletada mitme lemmiku poolt. Vali oma lemmik ning hääleta SIIN.
Rahvalemmiku valimine kestab 2. mai hilisööni.