Kuna piirangute tõttu endiselt poodlema ei pääse, saab vajalikku kaupa tellida kasvõi otse koju e-poodidest. Foto: Claudio Schwarz | @purzlbaum / Unsplash
Raha
16. aprill 2021, 14:30

Lugeja küsib: miks toimetab sama kuller mulle ühel päeval kaks pakki kahetunnise vahega?

Kuna piirangute tõttu endiselt poodlema ei pääse, saab vajalikku kaupa tellida kasvõi otse koju e-poodidest. Nii on teinud ka Õhtulehe lugeja, kes ootas kaht pakki, mille toimetab kohale DPD. Suur oli aga tema imestus, kui saabus kaks eraldi sõnumit ja et kuller toob mõlemad pakid samale aadressile samal päeval, kuid erineval kellaajal. 

„Kas kullerfirmal on keeruline mu kaks pakki ühel ajal tuua, selle asemel et enda ressurssi raisata ja päeva jooksul kaks korda käia?“ küsib lugeja, kes eeldas, et ühest ja samast kohast tellitud pakid tulevad kohale ühe kulleriga ja korraga, mitte kahetunnise vahega.

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd on kliendiga sama meelt, et mõlemad pakid tuleks kohale toimetada koos. „Pakid vajavad kohaletoimetamise protsessis mitmeid käsitlemisi ja sorteerimiskeskuste vahelist transporti ning selle käigus võib juhtuda, et samale saajale mõeldud pakid ei jõua kõikidel juhtudel kohaletoimetamiseks koos sihtterminali. Nii on just käesoleval korral juhtunud!“ tunnistab Kivimurd ja lisab, et pakimahud on hetkel suured ning eraldi pakkide järele ootamine ja saajapõhiselt kokkukogumine on arusaadavalt raskendatud. „Meie soov on pakid kohale toimetada võimalikult kiiresti ja mitte tekitada pakiummikut. Kui pakk on juba jõudnud toimetust teostava kullerini, siis alustame ka selle kohaletoimetamist ning tõepoolest tuleb vahel kulleril samale aadressile minna ka teist korda.“

Kivimurd juhib tähelepanu, et oluline on oma pakkidele võimalikult kiiresti ka pakiautomaati järele minna. Samuti tuleb pakki saates veenduda, et pakile saaks kirja saaja täpne telefoninumber ja e-posti aadress. Unustada ei tohiks ka paki hoolikat pakendamist ja markeerimist aadressikaardiga. „See kõik aitab oluliselt kaasa pakkide kiirele sihtpunkti jõudmisele. Tänasel päeval tuleks ka kohaletoimetamise aja osas pisut enam kannatlikkust varuda, seda nii siseriikliku kui rahvusvahelise paki edastamisel, kuna mahud on tõesti suured,“ selgitab Kivimurd.