Edasijõudnute kannelt müües saab aga küsida juba märksa kõrgemat hinda. Foto: Martin Ahven
Raha
29. aprill 2021, 06:18

RAHA PÖÖNINGUL | Mis hinda võiks taaskasutusturul küsida kandle eest?

Eestlaste muistne pill kannel on näppekeelpillide hulka kuuluv muusikainstrument, mille põhiosad on kõlakast ja sellele tõmmatud keeled. Helisema tõmmatakse need kas sõrmede või plektroniga. 20–30 diatoonilise keelega viisikannel on jõukohane ka neile, kes pillimängu pole õppinud, kaasa arvatud lapsed. Keelte alla paigutatud noodilehe abil on seda võrdlemisi kerge mängida. 

25–170 eurot

Ühte sellist nõukogudeaegset lastekannelt müüakse kuulutustelehes Kuldne Börs 25 euroga. 

Samas on oksjoniportaalis Osta.ee müügil kaks kannelt ja mõlemad märksa kallimad. Üks üsna kulunud väljanägemisega instrument, millega saab kaasa viis määrdumiskindlaks kiletatud noodilehte jõululauludega „Lumememm“, „Metsas sirgus kuuseke“, „Talvelaul“ jt, on oksjonil pakkumises alghinnaga 81 eurot. Kohe välja ostes on müüja pilli hinnaks määranud 100 eurot. Teine veidi vähem kulunud nõukogudeaegne lastekannel koos 22 laululehega on oksjonil alghinnaga 135 eurot, kohe välja ostes küsitakse selle eest 170. 

Olgu öeldud, et neist kummagi puhul pole ühtegi pakkumist veel tehtud, nii et müük võib aega võtta.

250–490 eurot

Edasijõudnute kannelt müües saab aga küsida juba märksa kõrgemat hinda. 

Rahva- ehk kodukannel on viisi- ja akordkeeltega, mida võib igal pillil olla ise arv. Kuulutustelehes Kuldne Börs on müügil kaks rahvakannelt, mõlemal on kolm akordi. Nende eest küsitakse 250 ja 425 eurot. 

Osta.ee portaalis on saadaval kolm rahvakannelt. Kulumismärkidega pilli eest küsitakse 290 eurot, viie akordiga heas seisus kandle eest 450 eurot. Kolmas, suur kolme akordiga Tallinna Klaverivabriku väljalase on saadaval hinnaga 490 eurot.