Rattahooaeg on taas kätte jõudnud ning seega paras aeg puhuda keldris talveund magavale jalgrattale elu sisse.Foto: Sebastian Voortman / Pexels
Tehnika
24. mai 2022, 05:53

RATTAD ALLA! Kaheksa lihtsat nõuannet, mille abil saad jalgratta puhastamise ja hooldamise ise kodus tehtud

Rattahooaeg on taas kätte jõudnud ning seega paras aeg puhuda keldris talveund magavale jalgrattale elu sisse. Toome sinuni lihtsa spikri, mille abil saad jalgratta puhastamise ja hooldamise suurema vaevata ka kodus tehtud. 

Üks olulisimaid jalgratta osi on kett, mida tuleb puhastada ja hooldada regulaarselt, kevadsuvisel ajal vähemalt kord kuus ja mõneti teiste nippide järgi kui muid ratta osi. Rattaketi suurimad vaenlased on ketile kogunev mustus, tolm ja pori, mille tulemusel hakkab kett liigselt kuluma. Rattaketi ja -kasseti saab puhtaks spetsiaalse ketipuhastusvahendiga või koduses majapidamises oleva rasvaeemaldaja abil. Selleks pane kindad kätte ja määri vahend keti ja kasseti peale samal ajal pedaaliga ketti vändates. Oota mõni minut, kuni vahend reageerima hakkab ning nühi mustus harjaga maha. Proovi raami peale puhastusvahendit mitte ajada ning puhasta kett ja kassett pärast seda hoolikalt seebise veega puhtaks.

Aga mida peab veel tegema, et jalgratas oleks hooajaks valmis?

Edasi lugemiseks: