„Juba väiksena suunas ema mind eri käsitöövõtteid proovima, et võiksin leida selle õige ja endale omaseima käsitöötehnika,“ räägib Kaidi.Foto: erakogu
Inimesed
25. aprill 2021, 17:41

Artikkel ilmus ajakirja Käsitöö veebruari-märtsinumbris. 

Noor pitsikuduja Kaidi-Kätlyn Reimann: „Kudumine ajab mul sageli päevarütmi segamini, sest kuidagi ei raatsi pooleli jätta!“ (1)

„Juba väiksena suunas ema mind eri käsitöövõtteid proovima, et võiksin leida selle õige ja endale omaseima käsitöötehnika,“ räägib Kaidi ning tõdeb, et kudumiskirg tekitab nende naisperes lausa võistluse: kes millised lõngad enda kätte saab.

Vestleme Kaidi-Kätlyniga (23) videosilla vahendusel talvisel jaanuarikuu õhtul, mil lumisesse õue mitteminemist võib välja vabandada vaid toas kudumisvarraste klõbistamisega. Kaidi-Kätlynist õhkuv rõõmsameelsus ning see, kui kirglikult ta pitsikudumisest räägib, aitavad selgitada noore naise aktiivset tegutsemist ja saavutusi käsitöövallas. Kümnete ja kümnete Haapsalu sallide ja pitsiliste kleitide kuduja, Haapsalu Pitsipäeva pitsikudumisvõistluse võitja, Haapsalu pitsikalendri kaasautor ja MTÜ Loodussõprade Seltsi tegevjuht, Tulevikutalendi stipendiumi pälvija ettevõtluses – need on vaid mõned märksõnad, millega noort naist iseloomustada.

Edasi lugemiseks: