Tehnika

Artikkel ilmus Õhtulehe lisas Korteriühistu. 

TUNDLIK TEEMA: turvakaamera paigaldamine eeldab majaelanike ühist otsust (6)

LISA KOMMENTAAR

23. märts 2021, 21:59
Väga võimekate kaamerate laiatarbe kaubaks muutumisel ei oma enam tähtsust kaamera olemasolu, vaid tarkvara ja AI, ehk tehisintellekt. Ehk kogu soft, millega kaamerad muutuvad intelligentseks. Tegu pole kuidagi tundliku teemaga eelmises sajandis elavate kilplaste jaoks.
Ning veel23. märts 2021, 21:43
Kui mõni ennast täis kohtunik juleb mind seetõttu noomima tulla, siis tahaks teada kogu filmimise spetsiifika detaile asjatundja vaatevinklist, millise vaatenurga, teravussügavuse, kontrastsuse, iso numbri, infrapuna sensorite, liikumisandurite ulatuse, pilditöötlus tarkvara ja pikslite arvuga on tegu ebaseadusliku teoga.
Veel23. märts 2021, 21:39
Kui minu elukoha trepikojas on kiirreageerijad ja politseipatrullid probleemsete elanike tõttu iganädalased külalised, siis rääkige mida tahes- kõik läheb pilve ja vajadusel ka sealt edasi.
23. märts 2021, 21:36
Mitte mingit nõusolekut ei ole vaja, kui paigaldada pin dot kaamera, mille avastamine on keeruline. Sama kehtib kamufleeritud kaamerate kohta. Nähtav kaamera distsiplineerib enamikku kodanikke viisakalt käituma.
Jurakas22. märts 2021, 16:29
" Kaameraid kasutusele võttes peab ühistu panema välja ka selle olemasolust teavitavad sildid, millel on kirjas ka kontaktandmed (nt korteriühistu meiliaadress), et oleks selge, kelle poole pöörduda, kui soovitakse tutvuda ennast puudutava salvestisega." Pretsedendi loomise eesmärgil soovis keegi juba mitu aastat tagasi tutvuda ennast puudutava (kõndis sealt mööda) Tallinna Kohtumaja kaamerate salvestistega. Talle öeldi selgelt ära. Nüüd siis artiklis selline häma.
to jurakas22. märts 2021, 17:24
ilmselgelt on need "andmekaitsjad" sajaga üle pingutanud, sul pole isegi õigust teada sulle otsa sõitnud roolijoodiku promille...