Suurbritannia peaminister Boris Johnson.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
7. märts 2021, 15:01

Inglismaal taasavatakse esmaspäevast koolid (1)

Inglismaa koolide taasavamine kõigile õpilastele esmaspäeval tähistab esimest sammu tagasi normaalsuse poole ja see on võimalik vaid tänu ühistele pingutustele koroonaviiruse leviku vähendamisel, ütles Suurbritannia peaminister Boris Johnson.

Johnson on välja kuulutanud koroonapiirangute kaotamise tegevuskava, mida alustatakse koolide avamisega. Sellele järgneb hilisemates etappides inimeste omavahelise läbikäimise piirangute järkjärguline leevendamine ning mitteoluliste kaupluste ja muude kohtade taasavamine, vahendab Reuters.

Viimases etapis, mis toimub mitte varem kui 21. juunil, loodab valitsus kaotada kõik allesjäänud juriidilised piirangud inimestevahelise kontakteerumise osas.

„Koolide taasavamine tähistab rahva tõelisi jõupingutusi selle viirusega võitlemisel," ütles Johnson.

„Just selle riigi iga inimese otsusekindluse tõttu võime hakata liikuma normaalsuse poole - ja on õige, et meie noorte klassiruumi tagasitoomine on esimene samm," lisas ta.

Haridusminister Gavin Williamson ütles Sky Newsile, et valitsus uuris tervet rida ettepanekuid, mis aitaksid õpilaste hariduses tekkinud lünki täita, näiteks pikem koolipäev või pikendatud kooliaasta.

„Iga samm meie tegevuskavas oleneb koroonaviiruse juhtumite esinemisest," ütles Suurbritannia valitsus. 

Loodetakse, et pandeemiat suudab ohjeldada vaktsineerimisprogramm, mis on võimaldanud koroonavaktsiini ligi 22 miljonile inimesele. Samuti aitab ka regulaarne inimeste testimine.