HARJUTAMINE TEEB MEISTRIKS: „Säästmisharjumuse tekitamisel alusta kasvõi 10 euro kaupa, kuid säästa regulaarselt. Kui oled juba väiksema summa säästmisega harjunud, siis võiks summat tasapisi suurendada,” õpetab investor Kristjan Liivamägi.Foto: Scanpix/Panthermedia
Rahanutikus
27. november 2021, 13:38

EESTI INVESTORITE SÄÄSTUSOOVITUSED: alustuseks piisab kümnest eurost ja järjepidevusest

Enne investeerima asumist on oluline üle vaadata oma igakuised kulutused ja tekitada püsiv säästmisharjumus. Säästmise ja sissetulekute suurendamise nipid on kasulikud ka juba investeerivale inimesele, sest need aitavad investeeritava summa suurust kasvatada.

Kümne aastaga enam kui miljoni euro suuruse investeerimisportfelli saavutanud majandusteadlane Kristjan Liivamäe (34) sõnul ei olegi esialgu oluline mitte niivõrd säästetava summa suurus, kuivõrd säästmisharjumus. „Säästmisharjumuse tekitamisel alusta kasvõi 10 euro kaupa, kuid säästa regulaarselt. Kui oled juba väiksema summa säästmisega harjunud, siis võiks summat tasapisi suurendada,” sõnab ta. Jõukohase summa kindlakstegemisel tuleks Kristjani hinnangul kasutada eelarvet – see aitab reaalselt hinnata, missugune summa on võimalik iga kuu säästa.

Edasi lugemiseks: