Tartu kunstimuuseum Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia
Eesti uudised
5. veebruar 2021, 15:15

Tartu kunstimuuseum keeldus kahe lapsega emale perepiletit müümast (32)

Kahe lapsega Tartu kunstimuuseumit TARTMUS külastada soovinud ema jäi kassas perepiletita, sest kassiiri sõnul eeldab perepilet kaht lapsevanemat. Võrdõigusvolinik sai juhtunu kohta kaebuse, kultuuriministeeriumi sõnul on muuseum perepiletimüügist keeldudes eksinud seaduse vastu.

Kahe lapsega 24. jaanuaril Tartu kunstimuuseumit külastanud ema soovis osta perepiletit, sest selle maksumus (8 eurot) on soodsam, kui kõigile eraldi pileteid ostes (kokku 14 eurot). Ema sõnul keeldus piletimüüja perepileti müügist, väites, et selleks peab ka isa kaasas olema ning kuna muuseumi majandusjuhataja olla just sellise piletipoliitika kehtestanud, ei saavat pileteid müüv töötaja talle kuidagi vastu tulla, kirjutab ERR.

TARTMUS-i direktor Joanna Hoffmann muuseumil süüd ei näe, küll aga nimetab ta muuseumikülastajat intrigaaniks, kes väidetavalt lahendusi ei soovinudki. 

Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa sõnul eksis muuseum perepileti müügist keeldudes muuseumiseaduse vastu, mis näeb ette, et riigimuuseumid - nagu TARTMUS seda on - peavad võimaldama perepiletit kuni kahe täiskasvanu ja piiramatu arvu alaealiste laste korral.