Uudised
20. jaanuar 2021, 15:01

JAANUARIKUU NIPIRAAMAT | Loe nüüd ajakirja ka veebis!

Jaanuari Nipiraamatu avaloos räägib nõid Sirkka (44) oma elust peale seda, kui keeras oma tegemistes uue lehekülje. Nimelt kolis viie lapse ema Sirkka kolm aastat tagasi üksinda mandrilt Muhu saarele, et tegeleda sellega, mida ta päriselt soovis: olla nõid.

See polnud kerge otsus, sest lahti tuli öelda kõigest, mis seni tuttav – oma perest, kodust ja turundustööst. „Tundsin, et senine elu minu jaoks enam ei toiminud,“ tunnistab nõid Sirkka.

Ainuke viis ennast taas leida, oli olemasolevast peremudelist kõrvale astuda. „Lapsevanemana andsin endast väga palju ära, et luua lastele soodsad tingimused arenemiseks ja kasvamiseks. Iseenda, koos oma vajadustega, olin ma kuhugi nurka ära mahutanud, sest lastele keskendumine on tugev instinkt,“ räägib Sirkka tunnetest, mis tõukasid teda muutusi tegema. Müstilisest seiklusest, kus Sirkka sai kinnituse, et on nõid, loe edasi siit! Sirkka nägemusest, milline on elu pärast koroonat, loe siit!

____

Pikas koduloos räägib noor pere, kuidas nad kaheksa aasta jooksul on taastanud vana, 1904. aastal nelja kööktoaga ehitatud maja ja ehitanud sellest ilusa ühepere häärberi. Halva üllatusena avastasid nad peale esimest remonti aga vannitoa alt vammi, mis oli jõudnud juba ka elutoa alla. Nii alustasid nad suurte töödega otsast peale. Loe Agnese ja Raiko teekonnast siit!

____

Juhuks kui sul pole veel kriisivarusid või arvad, et peaksid neid täiendama, saad Nipiraamatust kasulikke näpunäiteid, mida peale makaronide ja WC-paberi veel vajad. Loe pikemalt siit!

____

Nipiraamatus ei saa kunagi üle ega ümber koristamisest ja korrastamisest. Seekord räägime, kuidas KonMari meetodil enda riidekapp korda saada. Saad häid mõtteid endagi kodu jaoks siit!

____

Teine suur murekoht kodus on alati paberimajanduse organiseerimine. Anname 10 head ja praktilist nippi, kuidas dokumente sorteerida ja arhiveerida, ja just nii, et sa need vajalikul hetkel ka kiiresti üles leiaksid. Vaata, kas sind ootab ees suur töö või oled juba asjadega poole peal!

____

Suurpuhastust ja korrastustöid ei pea tegema ainult tubades, vaid ka oma peas, et seal ei laiutaks muremõtted ega tühi-tähi. Ajus on palju ruumi, mis nagu tubagi läheb ilma seal korda loomata sassi ja segamini. Et jaksaksid perele edasi tugisambaks olla, leia enda jaoks märksõnad, mis aitavad sul mõtteid korrastada. Nii pääsevad mõjule uued ja edasiviivad ideed. Alanud aastale saad parema hoo sisse siin!

Oleme ajakirja lugemise teinud sinu jaoks nüüd veelgi lihtsamaks ‒ kliki vaid pealkirjal ning asu lugema või loe digilehte siin!

Lisaks eelnevale leiad jaanuarikuu Nipiraamatust: