Foto: Ayad Hendy / Unsplash
Nipid
12. märts 2021, 05:07

7 lihtsat nippi, et prillid maski kandes uduseks ei läheks (13)

Mask. Prillid. Rohkem sõnu ilmselt vaja polegi, sest kõik prillikandjad tunnevad end kui ühes paadis, et maskiga koos samaaegselt prille kanda on ebamugav, rääkimata sellest, et prilliklaasid kipuvad mis tahes olukorras uduseks minema. Jagame mõningaid nippe, kuidas seda vältida.

1. Seebivesi teeb imet

Kõige kodusem nipp on pesta prilliklaasid puhta seebiveega ning seejärel üleliigne vesi maha raputada. Lase prillidel täielikult kuivada või kuivata klaasid õrnalt puhta mikrofiiberlapiga. Seep jätab prilliklaasidele õhukese kihi, mis takistab udu tekkimist. 

2. Mask teibiga kinni

Seda trikki kasutavad arstid, kes peavad maski kandma pikemat aega järjest. Selleks võta tükike kahepoolset teipi, aseta üks pool maski ninaosale ning teine pool seejärel koos maskiga ninale. Samuti võid proovida nii, et paned maski kõigepealt ninale ning teibid selle ninale kinni pealtpoolt. 

3. Õige suurusega mask

Väga oluline on, et mask oleks just sulle sobiva suurusega. Mida lõdvemalt mask ees on ja ninale kinnitub, seda kergemini prilliklaasid uduseks lähevad. Mida paremini mask aga ette sobitub, seda vähem õhk selle alt välja pääseb ning vähem sooja hingeõhku prillideni jõuab. Kui mask on korralikult paigas, tuleb prillid kindlasti maski peale sättida. Prilliraamid annavad maskile veel omakorda justkui lisakinnituse ning õhuvool on seega takistatud.

5. Kohenda prille

Kui su prillidel on ninapadjakesed, säti padjakesi nii, et prillid asuksid veidi kaugemal – nii ei jää soe hingeõhk prillide ja näo vahele n-ö lõksu ning säästab sind ebamugavast udusest vaateväljast. 

5. Hinga allapoole

See kõlab küll kummaliselt, kuid kui suunad väljahingatava õhu allapoole ehk lõua poole, osutub päästjaks ka see nipp. Kuidas allapoole hingata? Hoia ülahuult alumise kohal nii, nagu mängiksid flööti. Selliselt toimides suunad õhu allapoole ning see ei jõua prilliklaasideni. 

6. Leia sobiv toode

Kaubanduses on saada mitmeid tooteid nii sprei, vaha kui geeli kujul, mida prilliklaasidele kanda ning mis takistavad udu tekkimist. Olenevalt inimese kehakeemiast sobivad mõned tooted paremini, mõned jällegi halvemini. Õige toote leidmiseks tuleks erinevaid lihtsalt katsetada. 

Kindlasti ära kasuta näiteks autoklaasidele või mõneks muuks otstarbeks mõeldud tooteid, kuna need võivad õrnad prilliklaasid jäädavalt rikkuda. 

7. Uduvabad klaasid

Samuti on võimalik soetada prilliklaase, millele on n-ö uduvaba kiht juba tootmisel peale kantud. See on mugav lahendus neile, kes peavad näiteks töö tõttu kandma nii maski kui prille igapäevaselt pikema aja jooksul. 

Allikas: allaboutvision.com