Ammuta ideid talvisest Käsitööst ja veeda pühad käsitöö seltsis!Foto: Käsitöö
Uudised
14. detsember 2020, 14:51

VÄRSKE KÄSITÖÖ: talviselt soe ja südamlik

Uus ja talvine Käsitöö on ilmunud! Päevad on pimedad ja kodusolemise aega nüüd veelgi rohkem. Värske ajakiri kutsub valmistama lihtsaid jõulukingitusi, annab ideid kodu kaunistamiseks ja pühade ajal pikemate käsitööprojektidega alustamiseks.

„Ma keskendun alati sellele, et luua midagi erilist. Soovin, et esemel on hing ja ideaal sees,“ räägib värskes Käsitöös tikkija ja moekunstnik Siret Esko, kelle rõivad on hinnatud üle kogu maailma. Samuti leiad uuest ajakirjast palju ideid, kuidas luua lihtsatest asjadest väga erilisi ja südamlikke kingitusi, kaunistada kodu ja tuua perele rõõmu. Õpetame, kuidas kangajääkidest jõuluehteid teha, pisike päkapikk heegeldada, makrameepärg sõlmida ja jõuluõhtu lauamäng trükkida.

Lisaks leiad õpetusi, kuidas kapinurka unustatud kampsunile pärlitega lumemarjad või taaskasutuspoe mantli taskutele Muhu-ainelised mustrid tikkida. Õpetame, kuidas hoiduda kilematerjalist rõivakottidest või plastikust mustapesukorvidest ning õpetame, kuidas neid hoopiski ise õmmelda.

Igal näputööhuvilisel soovitame kindlasti katsetada varrukatega salli kudumist, mida on mõnus ümber tõmmata nii kodus talveõhtul kui ka jaanpäeval lõkke ääres.

Aastalõpp on kokkuvõtete tegemise aeg. Ajakirja Käsitöö toimetus saadab head soovid kõigile abilistele ja koostööpartneritele. Väga erilise Käsitöö Pai anname 2020. aasta lõpus aga seitsmele meid eriti inspireerinud inimesele või ettevõtmisele. Traditsiooniks on saanud aasta lõpus välja valida ka Käsitöö toimetuse ja kaasautorite lemmiklõngad.

Käsitöö 15. sünnipäeva puhul vestlesime ajakirja peatoimetajatega, tegime kokkuvõtte konkursist „Käsitöö 15“ ja panime kokku kollaaži kõigist 15 aasta jooksul ilmunud esikaantest.

Värskest Käsitööst leiad:

  • krookuste ja krooniga mütsid
  • patentkoeruutudega ja varrukatega sallid
  • Muhu tikandiga ja tviidlõngast mantlid
  • lihtsa kaelussalli ja raglaanlõikega kampsuni lapsele
  • näpunäited, kuidas valmistada traditsioonilist nõeltehnikas mütsi
  • heegeldatud päkapiku ja makramee-jõulupärja
  • rätik-maski, ümbrikkleidi ja ruudupluusi
  • vanaemadeaegse laudlina kudumise ja voodipesu heegeldamise õpetuse
  • Haapsalu pitsilised padjad ja kootud pleedi.

Ammuta ideid talvisest Käsitööst ja veeda pühad käsitöö seltsis!

Ammuta ideid talvisest Käsitööst ja veeda pühad käsitöö seltsis! Foto: Käsitöö