Foto: Nipiraamat
Uudised
30. november 2020, 15:11

DETSEMBRIKUU NIPIRAAMAT | Loe nüüd ajakirja ka veebis!

Jõulukuu ongi kätte jõudnud! Pakume selles ajakirjas välja rohkelt ideid, kuidas veeta detsembrikuud, aga koputame ka su südametunnistusele, et hoiaksid sel ootamatul ajal vastutustundlikult ennast ja oma lähedasi. Lähtu mõttest, et need pühad on eelkõige pidu sinus eneses.

Ajakirja avaloos tuletab suhtenõustaja Tiina Tiitus (53) meile meelde, et halva suhte kaela aetakse tihti kõik maailma raskused, kuigi tegelikult on probleem hoopis inimesel endal, mitte paarilises ega suhtes. „Lihtne on ju süüdistada seda, kes lähedal on. Siiski enamasti on suured hingepiinad saanud alguse juba lapsepõlvest, ajast, mida inimene isegi ei mäletagi.“

Samuti on väga paljud paarid Tiina sõnul suhtes, mida võiks kutsuda toksiliseks: kui emb-kumb partner teist kontrollib, suhtes on hirm teise ees, kardetakse teha vigu, midagi valesti öelda või on füüsiline vägivald. Viimase puhul oleks kiire vastus muidugi kohe jalga lasta, aga elus pole see tihti nii lihtne. „Muutused tulevad taipamiste kaudu. Lahendused saabuvad siis, kui saad aru põhjustest, miks üldse sattusid sellesse suhtesse,“ arvab Tiina. Loe pikemalt siit ja siit!

Oleme ajakirja lugemise teinud sinu jaoks nüüd veelgi lihtsamaks ‒ kliki vaid pealkirjal ning asu lugema või loe digilehte siin!

Detsembrikuu Nipiraamatust leiad:

Mõnusat lugemist!