Alusta kogumist aasta esimesest nädalast, nii et paned kõrvale ühe euro. Teisel nädalal kaks eurot, kolmandal kolm jne, kuni aasta viimasel nädalal läheb kogumisfondi 52 eurot. Foto: Pixabay / Pexels
Raha
5. jaanuar 2021, 05:02

TEE ÄRA! Lihtne nipp, kuidas aastaga täpselt 1378 eurot koguda (12)

Kui oled juba ammu plaaninud hakata raha koguma, aga mingil põhjusel seda kogu aeg edasi lükanud, siis uueaastalubadusena on sul võimalus see lõpuks ometi teoks teha ning koguda aastaga täpselt 1378 eurot. Veebileht thesimpledollar.com jagab ühe lihtsa õpetuse, kuidas seda teha.

Iga eesmärk täitub tõenäolisemalt, kui oled selle endale kirja pannud ning visualiseerinud. Selleks riputa endale nähtavale kohale näiteks alljärgnev tabel, salvesta arvutisse Exceli tabel, joonista ja värvi märkmikusse iga nädala esmaspäev ja nädalale vastav summa, otsi inspiratsiooni Pinterestist vmt. Toimi täpselt nii, kuidas sulle paremini sobib! 

Tabelis on summad küll dollarites, kuid eurodesse ümber arvestatuna ei muutu midagi. Foto: ekraanitõmmis

Alusta kogumist aasta esimesest nädalast, nii et paned kõrvale ühe euro. Teisel nädalal kaks eurot, kolmandal kolm jne, kuni aasta viimasel nädalal läheb kogumisfondi 52 eurot. Trikk peitub selles, et aasta alguses on kogumine väga lihtne – paari eurot ei ole ju sugugi keeruline kõrvale panna. Summa suurenedes oled kogumisega juba harjunud ning tõenäosus, et selle pooleli jätad, on seega väike. 

Siiski, ära unusta veidi ette mõelda, kuna aasta lõpu poole pead näiteks novembrikuu jooksul kassasse lisama 186 eurot, mis võib olla juba oluline osa kuusissetulekust. Seega kui tead kindlalt, et mõnel kuul saad preemiat või tasu mõnest lisatööotsast, tasub see raha juba oma kogumisfondi ette ära paigutada. 

Kui mõni nädal tundubki, et eesmärk kipub käest libisema või raha kõrvalepanemise asemel pidid käima hoopis hambaarstil, ära heida meelt ning lisa 40 euro asemel võimalusel näiteks 20 eurot. Oluline on mitte loobuda, kuna vastasel juhul on suur tõenäosus, et ka järgnevatel nädalatel käega lööd ning kogumine sootuks pooleli jääb. 

Häid nippe, kuidas lihtsate soovituste abil säästa, leiad siit, siit ja siit!

Allikas: thesimpledollar.com