Foto: Nipiraamat
Uudised
2. november 2020, 12:32

NOVEMBRIKUU NIPIRAAMAT | Loe nüüd ajakirja ka veebis!

Värske novembrikuu Nipiraamat algab küsimusega: „Kas sa elad hästi?“. Head elu ei ole võimalik kindlate punktide järgi defineerida, sest iga inimese jaoks tähendab see erinevaid asju. Mõnele on oluline hea sissetulek, teisele tema staatus, perekond ja lähedased või muu. Samas, mõnel on olemas kõik, mida soovida, aga õnnelikuks ta end ikkagi ei pea. Kus peitub konks?

Teadlased on leidnud, et hea elu määratleb iga inimene ise: elu on hea ja inimene õnnelik, kui ta ise arvab, et see nii on. Seega, kui tunned, et peaksid tegema rohkem, teenima või saavutama rohkem, et siis olla õnnelik, ei pruugi sa seda enda pettumuseks ikkagi kogeda. Õnn ei peitu nurga taga. See on kogu aeg sinuga. Kui märkad head enda ümber ja oled selle eest tänulik, kasvab ka õnnetunne. Vaja on see vaid endas ära tunda ja seda teadvustada.

Sama meelt on ajakirja avaloos juuksurist näitlejatar Kaili Närep (50), kellel on neile, kel elus hetkel raske aeg, näiteks suhtemured või töölt koondamine, lihtne nõuanne: „Me kõik armastame ennast haletseda, meile meeldib nautida oma madalseisu, kannatamist ja üleelamist, aga sinna ei tohi kinni jääda. Kuni pole sõda ja sa oled elus, on kõik hästi. Tõsiselt! Igasugused teemad, kes mind armastas, kes mind vaatas, kes vaatas kedagi teist – see kõik on jama! Tuleb tunda rõõmu sellest, et elad, ja nii on. Sest surema peame me niikuinii. Ei tasu sellega kiirustada, Jumala eest! Sõbrad, mõttetu tegevus. Eneseraiskamine,“ hüüab Kaili võimsalt õpetussõnu. Loe pikemalt siit ja siit!

Oleme ajakirja lugemise teinud sinu jaoks nüüd veelgi lihtsamaks ‒ kliki vaid pealkirjal ning asu lugema või loe digilehte siin!

Novembrikuu Nipiraamatust leiad:

Mõnusat lugemist!