Mis hinda nostalgilise köögitarviku eest küsida?Foto: Istockphoto
Raha
11. november 2020, 14:00

RAHA PÖÖNINGUL | Kas nostalgilised küpsiserauad tasub vanakraamiturul müüki panna?

Nõukogude ajal armastati kodus Kreeka pähkli kujuga küpsiseid teha. Metallist küpsiserauades olevad 16 pooliku pähkli kujulist süvist vooderdati muretainaga ja kuumutati pliidil mõlemalt poolt. Kui pähklipoolikud oli küpsenud, täideti need triiki kas paar tundi veevannis kuumutatud kondenspiima või sulatatud iiristega. Lõpuks suruti kaks küpsisepoolikut omavahel kokku. Et küpsised veidi pehmeneks ja täidis taheneks, hoiti neid paar tundi enne söömist külmkapis.

Tänapäeval leiab poest igasuguseid maiuseid ja nii suurt mängimist igaüks ette võtta ei viitsi. Juhul kui pähklirauad köögikapis kasutult ruumi raiskavad, tasub need vanakraamiturul müüki panna. Aga mis hinda nostalgilise köögitarviku eest küsida?

Internetioksjonitelt leidsime neljad küpsiserauad. Kõik on kasutatud, aga hästi hoitud ja puhtad. 

10.00–15.90 eurot

Oksjoniportaalis Osta.ee on pakkumisel ühed klassikalised pähklikujuliste süvistega tarvikud 15.90 ja teised 13.50 eest. Lisaks leiab seenekujulised, mille oksjoni alghind 10.00, kuigi ühtki pakkumist pole tehtud. Kohe välja ostes maksavad need 13 eurot.  

20.00 eurot

Kuna väga palju pähkliraudu müügil pole, ei pea neid ka odavalt loovutama. Samas tasub silmas pidada, et need, kes just nostalgiat taga ei aja, valivad pigem elektrilise analoogi. Nende abil valmivad samasugused muretainapoolikud ilma, et peaks neid kuuma pliidi kohal käes hoidma. 

Vana kooli küpsiserauad leiab kuulutustelehest Kuldne Börs 20 euroga. Uue elektriküpseti hind jääb samuti 20 euro kanti.