Röstitud kõrvitsa ja peekoni püreesupp Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
28. oktoober 2020, 05:51

TUMMINE JA SOOJENDAV | Röstitud kõrvitsa ja peekoni püreesupp

Kõrvitsasupp on nüüd, kui need suured kerad on peenardelt kokku korjatud ja tuppa toodud ning ootavad sissetegemist või toidu sisse panemist, vaat et kohustuslik sügisene roog. Tummise ja sügava maitse saab supp röstitud köögiviljadelt ning peekonist.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.2 kg Kõrvits
1 tk Sibul
1 tk Punane paprika
100 g Peekon
2 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
Õli panni määrimiseks
SERVEERIMISEKS
4 tk Peekoni viil
0.5 tl Kuivatatud tüümian
5 dl Kanapuljong
0.5 dl Murendatud kitsejuust
2 spl Hakitud murulauk

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri ahjuplaat õliga. Tükelda kõrvitsa viljaliha, koori ja haki sibul. Poolita paprika, eemalda südamik ja haki paprika jämedalt.

2. Pane tükeldatud köögiviljad koos kuubikuteks lõigatud peekoniga ühe kihina ahjuplaadile. Nirista peale õli, pane viilutatud küüslauguküüned, maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi. Küpseta 25-30 minutit kuni köögiviljad on pehmed, sega korra küpsemise ajal.

3. Pane köögiviljad potti, lisa tüümian, sool ja pipar. Kalla peale puljong ja püreeri. Püreeri piisavalt kaua nii, et püree saaks ühtlane ja sametine. Seda võib teha nii saumikseriga kui blenderis.

4. Pane pott pliidile ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta kuni  5-7 minutit. Timmi maitse soola-pipraga sobivaks, kui supp on liiga paks, lisa vett või puljongit.

Pruunista peekoniviilud pannil ja tõsta majapidamispaberile nõrguma.

5. Serveeri supp krõbedate peekoniviilude, murendatud kitsejuustu ja hakitud murulauguga.