Muusikaõpetaja ja laulja Marianne Leibur. Foto: Karjääristuudio
Inimesed
28. oktoober 2020, 11:45

VIDEO | Muusikaõpetaja Marianne Leibur: kultuur ei tohiks noore inimese jaoks olla tüütu kohustus!

Kuna kultuur on tsivilisatsiooni alustala, siis mida rohkem on meie ümber kultuuri, seda sõbralikum on meie linnaruum. Muusik ja laulja Marianne Leibur panustab kultuuri mitmeti – ta on pealinnas muusikaõpetaja, mille kaudu viib ta kultuuri noorteni ning samal ajal töötab ka aktiivselt lauljana. 

Marianne on veendunud, et kultuuri viimine noorteni on väga oluline. „Kultuur on kogu aeg meie ümber, see ei kao kuhugi ning on omaette väärtus. Samuti mitmekesistab kultuur igat inimest,“ räägib Marianne, mistõttu peab ta oluliseks, et õpilastega võetaks ette klassireise kontsertidele või teatrisse.

Kultuur ei tohiks Marianne arvates olla noore jaoks tüütu kohustus. „Oma kooliajal pidin täitma kultuuripäevikut, mis minu jaoks oli tol ajal suur nuhtlus. Nüüd aga mõistan selle vajalikkust, sest idee päeviku taga on aus ja hea,“ meenutab Marianne ja lisab, et sellise ülesande abil võib õpilane enda jaoks avastada hoopis midagi uut ja huvitavat.

Marianne sõnul on ka õpetajal siinkohal väga suur ja oluline roll ning vastutus. „Noored kopeerivad meie käitumist. Mina tahaksin oma õpilastele olla kui päikesekiir, kelle valguses on tore kasvada ja areneda.“

Vaata lähemalt videost:

Ole kursis, mis töömaailmas toimub – www.karjaarileht.ee!