Baarindus on Heinari sõnul huvitav valdkond, kus tuleb kokku puutuda väga erinevate inimestega.Foto: Karjääristuudio
Inimesed
10. oktoober 2020, 18:00

Butterfly Lounge'i peabaarmen Heinar Õispuu: oma esimesel tööõhtul sain palju riielda, sest olin liiga aeglane!

Kokteilid ja uhked trikid baarileti taga on tänase kangelase igapäevane töö. Karjääristuudio uuris lähemalt, milline on baarmeni elu ja milliseid toredaid ning ootamatuid seiklusi see endas sisaldab. Oma kogemustest räägib Butterfly Lounge'i peabaarmen ja üks omanikest, Heinar Õispuu.

Heinar on Butterfly Lounge'is baarmen olnud juba üheksa aastat, kuid kokku on ta baarindusega puutunud tänaseks ligikaudu 20 aastat. „Minust sai baarmen juhuse tahtel, sest enne ei olnud ma selle tööga üldse kokku puutunud. Õppisin ühe kokteili selgeks ja läksin töövestlusele. Mingi ime läbi mind siiski tööle võeti ja minu esimesel tööõhtul käis klubist läbi umbes 2000 inimest. Sel õhtul sain palju riielda, sest olin aeglane,“ meenutab Heinar lõbusalt oma baarmenikarjääri algusaegu.

Baarindus on Heinari sõnul huvitav valdkond, kus tuleb kokku puutuda väga paljude erinevate inimestega. „Ka töö iseloom on tegelikult erinev, sest on olemas erinevaid baaritüüpe – pubis on vaja palju õlut välja valada, kokteilibaaris pead aga klienti üllatama mõne huvitava kokteiliga ja ööklubis on oluline kiirus,“ tutvustas mees jookidega seotud maailma.

Heinari sõnul on parim tagasiside kliendi rahulolu ja naeratus. „Eriti tore on see, kui inimene ei tea, mida ta tahab ja ma teen talle üllatusena mingi joogi, millega ta jääb väga rahule,“ sõnab mees ja lisab, et õige kokteili valmistamiseks tuleb üldiselt enne kliendi eelistuste ja maitsete kohta järele uurida, mistõttu on avatud suhtlus selles ametis samuti väga olulisel kohal.

Kogenud baarmenina teab Heinar, et selles ametis võib kiirelt ka karjääriredelil tõusta. „Kui näitad välja, et oled asjalik ja teed tööd kvaliteetselt, siis võid tööpostil areneda ning mingil hetkel jõuad ka punkti, kus võid ise oma aega kontrollida,“ räägib mees ning selgitab, et kuna Eestis sarnast baarikultuuri ei ole kui näiteks Ameerikas, on nädala algus pigem rahulik, kuid reedel ja laupäeval tuleb töötada ka varaste hommikutundideni. 

Milliseid kogemusi on Heinaril baarmeni elus veel ette tulnud ning milliseid soovitusi jagab ta inimestele, kes on samuti baarmeni ametist huvitatud? 

Vaata lähemalt videost:

Ole kursis, mis töömaailmas toimub – www.karjaarileht.ee!