Foto: Franke
Remont ja Ehitus
9. veebruar 2021, 10:20

Soovitused suurele kokkajale: nii muudad köögi mugavaks!

Koroonakevad pani inimesed järjest rohkem ise kodus kokkama ning muutis meid  nõudlikumaks ka köögisisustuse suhtes, leiab Franke esindaja Eestis Vello Raamat.

Millised on sellesügisesed trendid köökides? 
Koroonaaeg on inimesed praktilisemaks muutnud, sest vähem käidi väljas söömas ja rohkem valmistati toitu kodus. Loomulikult pööratakse tähelepanu ka sellele, kuidas köök välja näeb, sest üha rohkem aega viibitakse just selles ruumis.

Milliseid värve soovitate? Mis on praegu trendikas? Tundub, et järjest enam jõuavad kööki puit (vineer) ja must värvitoon. 
Kuigi must värv on praegu sageli esimene valik, siis üha rohkem püütakse kasutada ka teisi värvitoone.

undefined Foto: Franke


Milliseid innovaatilisi lahendusi pakute? Nüüd, kui pliiti ja kraanikaussi on võimalik paigutada igale poole, kas siis köögid muutuvad järjest avatumaks ja lähenevad elutoale?
Väga tihti ongi kasutuses elutoaga kokku ehitatud avatud köök – üks suur ruum on jaotatud lihtsalt mitmeks tsooniks. Suureks eeliseks on siis see, et toidu valmistaja ei pea omaette nohistama, vaid saab pidevalt suhelda teiste pereliikmetega.
Uudistoodetest võiks nimetada BOX Centerit, kus valamukomplekti kuuluvad lõikelauad, noad ja nõrutuskauss. Kõik selleks, et toidu ettevalmistuse saaks teha valamu juures.
Teiseks näiteks on induktsioon­keeduplaati integreeritud õhupuhasti – toiduaurud eemaldatakse keeduplaadi keskel oleva ava kaudu. Selline lahendus võimaldab kööki jätta oluliselt rohkem ruumi. Keeduplaadi ja õhupuhasti juhtimine on omavahel seotud, keeduplaadi võimsuse suurendamisel tugevneb ka õhupuhasti tõmme.


Kumba soovitate: kas einet köögisaarel või õhtusööki söögitoas laua taga?
See sõltub küll suuresti elustiilist. Samas üks ei välista teist. Isiklikult ­eelistan õhtusööki söögitoas laua taga, kuid sugugi mitte alati pole see ajapuudusel võimalik.