Plekkpurgist priimus.Foto: Easy Outdoors
Tee ise
7. märts 2021, 06:26

VIDEO | Kui tulekollet pole käepärast: meisterda plekkpurkidest priimus!

Oled mõelnud, kuidas õues süüa teha, kui ei viitsi lõkkega mässata ning ühtegi teist tulekollet pole parasjagu käepärast? Tee siis endale ise üks matkapliit!

Vaja läheb:

  • kaht plekkpurki
  • teravat nuga või kääre
  • naasklit, haaknõela vm torkevahendit
  • vaskmünti

Tee nii:

1. Lõika mõlemal purgil põhi ⅓ või ¼ ulatuses ära (olenevalt purgi suurusest). Joonlauaga just mõõtma ei pea, kuid oluline on, et need jääksid enam-vähem ühekõrgused. Samuti peaksid purgid jääma siledate servadega, mistõttu on soovituslik kasutada võimalikult teravat nuga või kääre.

2. Voldi ühe põhja serv kergelt sisse ning suru teise purgi põhi selle peale. Tee seda näppude või näpitsatega, peaasi et see toimiks, sest vastasel juhul lõpetad lõhkiste sõrmede, katkiste purkide ning hulga kulutatud ajaga.

3. Tee pealmise purgi põhja servadesse iga poole sentimeetri tagant augud, kuni moodustub midagi sellist, mida sa võid näha gaasipliidi kütteelemendil. Nende kaudu väljub leek, mis hakkab soojendama seda, mida parasjagu vaja soojendada on – vett, putru või vormirooga.

4. Torka pealmise purgi põhja, enam-vähem keskele, veel mõned augud ning täida oma käepärane matkapliit nende kaudu piirituse või mõne muu kange alkoholiga, mis põleb.

5. Süüta pliit ning võta oma kaukast üks vaskne münt. See töötab nagu surveklapp ega lase kütusel liiga kiiresti ära põleda. Loomulikult võid katsetada ka mõne muu metallitükiga, kui sa ei taha oma raskelt teenitud rahast loobuda, sest arvesta sellega, et sinu vastvalminud isetehtud priimus läheb väga kuumaks ning võib selle ära sulatada.

Vaata ka videot: