Tallinna Kiirabi ligi viissada superkangelast aitavad aastas ligi 100 000 inimest. Foto: Karjääristuudio
Inimesed
13. november 2020, 09:00

VIDEO | Superkangelaste igapäev ehk Mida kujutab endast töö kiirabis?

Mitut inimest oled sina täna aidanud? Tallinna Kiirabi ligi viissada superkangelast aitavad aastas ligi 100 000 inimest. Läbi kolme sajandi tegutsenud asutus on Eesti vanim ja suurima patsientuuriga kiirabiettevõte. Oma tööst kiirabis annavad ülevaate kiirabibrigaadi juht ja õde Ralf Lõhmus, õde ehk tagumine liige Piret Tiit ja kiirabitehnik Mark Gavrilov. 

Kiirabibrigaadi juhi Ralf Lõhmuse sõnul on töö vaheldusrikas ning tööpäevad väga erinevad. „On kiirabiautos istumist, treppidest jooksmist, patsientide tõstmist jne. Kui oleme kutsel ära käinud, on vaba aeg kuni järgmise kutseni. Päevad on tõesti väga erinevad – vahel me auto pealt ära ei saagi ja sõidame ööpäev läbi, aga on ka päevi, kus saad filiaali tulla, telekat vaadata, võibolla isegi natuke magada,“ kirjeldab Lõhmus brigaadi tööelu.

Samas ütleb Lõhmus, et kiirabitööst ei tasu lasta end ära hirmutada selle põhjalt, mida filmides või uudistes kuvatakse. „Keegi ei viska sind vette, et õpi ujuma. Kõiki meie asutuse töötajaid koolitatakse põhjalikult enne tööle asumist ning igal aastal on õdedel ja brigaadijuhtidel kohustulik läbida 60 tundi täiendõpet,“ toob Lõhmus välja ning lisab, et koolitusvõimalused on kõik kohapeal olemas ning kellel soovi, saab tööle asuda ka koolituskeskuse instruktorina.

Väga oluline roll kiirabis on meeskonnatööl. „Väga tähtis on oma meeskonnaliikmetega hästi läbi saada, sest kõiki otsuseid patsiendi seisundi hindamisest hospitaliseerimisvajaduseni teeme me üheskoos,“ selgitab Lõhmus ning lisab, et vajadusel on alati võimalik täiendavat abi kutsuda. „Keegi ei pea tundma end üksi!“

Vaata lähemalt videost: 

Ole kursis, mis töömaailmas toimumas – www.karjaarileht.ee!