Toomas LungeFoto: Martin Ahven
Inimesed
9. september 2020, 14:26

Toomas Lunge sai vanaisaks: kavatsen igal võimalikul juhul väikese ilmakodaniku askeldamistega kursis olla

"Sündis kena väike tüdruk, kelllele lapsevanemad valisid nimeks kauni eestikeelse sõna Lumi. Sedasi on meil perekonnas imearmas Lumi Lunge," hõiskab augustis vanaisaks saanud Toomas Lunge. 

Nimelt sai Toomase poeg Ott Marten koos elukaaslase Kelly Kipperiga esimese lapse. "Ma ei suutnud oma kärsitust enam kuidagi varjata. Olen juba pikemat aega teinud vihjeid ja märkusi, et juba ammu ootan perelisa. Kui käes olid viimased päevad, sain lastelt keelu helistastada, et ma ei närveeriks kogu aeg. Ühesõnaga olen sisemiselt ja vaimselt valmis olema vanaisa. See täidab mind seletamatu õnnetundega. Isaks saamise tunne on sellest siiski väga erinev," räägib värske vanaisa heldinult.

Aeg on praegu kahjuks selline, et Toomas on lapselast näinud ainult piltidelt. "Viimast, mis mulle saadeti, vaatan peaaegu kogu aeg. Läbi selle tundub, et oleme juba kohtunud," ütleb ta. "Arvan, et kõik lapsed on lõpuks täitsa iseenda moodi. Nad võivad oma eellasi välimuselt pisut meenutada, aga sisu on kõigil täitsa omamoodi. Tüdrukutel tavaliselt veab, kui nad on välimuselt ema moodi, siis nad on ilusad ka!"

"Kavatsen kasutada oma vanaisa eesõigust igal võimalikul juhul, et selle väikese ilmakodaniku tegemiste ja askeldamistega kursis olla. Koduses ringis ristisime Inga nüüd kasu-vanaemaks ja meil plaanis nii sageli kui võimalik beebi endile kaaperdada, sest, mis need noored ikka oskavad ja teavad," muigab Toomas. "Pojale ütlen ikka niiviisi, nagu kõik mehed peaks tegema: "Tee nii, et naine oleks õnnelik ja rahul, siis läheb kõik kenasti." Nüüd kui tal kodus juba kaks naissoost isikut on sellest tarkusest eriti palju kasu."