Väikesel pinnal ning kontorist eemal elades tuleb ruumi kasutamisega olla ka loov.Foto: erakogu
Inimesed
4. september 2020, 11:12

VIDEO | Ettevõtja Merily Loss elust väikebussis: „Kui vaja, ehitan voodilinadest fotostuudio – kõik on võimalik!“

Tahaksid minna pikemaks ajaks reisile, kuid töö kõrvalt tundub see justkui võimatu missioon? Ettevõtja ning kahe lapse ema Merily Loss on koos perega käinud töö kõrvalt seiklemas nii Euroopas kui Aasias, nii lennuki kui matkabussiga. Karjääristuudio intervjuus räägib Merily lähemalt, kuidas see kõik tal õnnestus.

Kui reisi teise osa seikles Merily oma perega Aasias, siis esimese poole ehk kolm kuud elasid nad tagasihoidlikus 4,6 ruutmeerti suuruses väikebussis ehk van'is. Kuidas mahutada vähestele ruutmeetritele mitu erinevat tuba, kus neljaliikmeline perekond hakkama saaks? „Meil sõltus kõik ajast – kui oli hommik, siis oli köök, kui oli öö, siis magamistuba, õhtul laste mängutuba ja kodukontor toimus siis, kui lapsed magama läksid,“ selgitab Merily.

Väikesel pinnal ning kontorist eemal elades tuleb ruumi kasutamisega olla ka loov: „Kuna minu töö hõlmab ka laste pildistamist, siis vahepeal ehitasingi voodilinadest fotostuudio,“ muigab Merily, et kõik on võimalik.

Merily hinnangul vanlife (eesti k elu väikebussis) kõigile kindlasti ei sobi. „Instagramis võib see tunduda väga ilus ja äge, aga selle kõige juures on ka palju sellist, mida ei jagata.“ Sellegipoolest soovitab Merily kõigil reisida, et koguda uusi ideid, energiat ja tahet – reisimine avardab meeli! 

„Karjääri reisil kindlasti teha ei õnnestu, eriti veel laste kõrvalt,“ toob Merily lõpetuseks välja ning lisab, et enne minekut tuleks fookus paika panna – kas eesmärk on lihtsalt reisida või maksimaalselt tööd teha.

Vaata lähemalt videost:


Ole kursis, mis töömaailmas toimub – www.karjaarileht.ee!