Vesi ei ole oma iseloomu poolest steriilne ja kui vee temperatuur on bakterite kasvuks soodne, võivad selles keskkonnas hakata kasvama paljud bakteriliigid.Foto: Jacek Dylag / Unsplash
Hea nõu
20. september 2022, 20:07

SOOJA KRAANIVETT EI TOHI JUUA?! Spetsialist selgitab, kas hoiatav linnalegend vastab tõele (1)

Kes meist ei oleks joogijanu tõttu kraanivett joonud? Vahel me isegi ei pööra tähelepanu, kas kraanivesi on külm või soe. Oled sa aga mõelnud, et see ei pruugi tervisele hea olla, sest levib legend, et sooja kraanivett tegelikult juua ei tohi. Terviseameti keskkonnatervise osakonna juhataja Leena Albreht aitab välja selgitada, kas see ka paika peab. 

Albreht mainib joogivee kvaliteedist rääkides, et süsteemid võivad olla väga erinevad – inimestel võib olla oma salv- või puurkaev, samuti võib vesi tulla  ühisveevärgist. Kui tegemist on ühisveevärgi veega, tagab joogiveekäitleja joogivee kvaliteedi kohani, kus vesi saab tarbijatele kättesaadavaks. „Reeglina kasutatakse sooja vee varustussüsteemides tavalist joogivett, külma joogiveega on kõik selge – see peab vastama joogivee nõuetele ja sealt võetakse regulaarselt proove,“ selgitab spetsialist.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99