Rahatargaks saamisel tasub võtta aluseks rahatarkuse trepp.Foto: Pixabay / Pexels
Raha
2. oktoober 2020, 05:15

VIDEO | Mida kujutab endast rahatarkuse trepp ja kuidas sellel liikuda?

Üsna sageli räägitakse, et inimesed elavad palgapäevast palgapäevani ning säästude omamine tundub olevat kauge unistus. Teisalt on päevakajaliseks muutunud rahatarkus – kuidas planeerida enda oste, panna raha kõrvale või hoopiski investeerida? Karjääristuudios on külas Swedbanki rahaasjade teabekeskuse praktikant Meelika Müürsepp.

„Inimeste teadmised rahatarkusest on pigem head, aga murekohaks on nende teadmiste ja hoiakute rakendamine. See on nagu trenni tegemisega, et igal aastal lubad, et nüüd lähed trenni, aga lõpuks ikkagi miskipärast sinna ei jõua,“ võrdleb Meelika inimeste rahatarkust muude igapäevaste harjumustega.

Rahatargaks saamisel tasub võtta aluseks rahatarkuse trepp, mis koosneb mitmest erinevast sammust alustades eesmärkide püstitamisest ja lõpetades raha kasvama panemise ehk investeerimisega. „Kõigepealt on aga oluline koguda endale säästupuhver või meelerahufond,“ julgustab Meelika inimesi end rahaliselt kindlustama.

Aga kuidas siis ikkagi miljonäriks saada? Meelika arvates on just eelarvetabeli täitmine tulevase miljonäri esimene samm. Selleks saab kasutada nii mobiilirakendusi, pankade eelarveblanketti või hoopiski panna kulud kirja Exceli tabelisse. 

Vaata lähemalt videost:

Ole kursis, mis töömaailmas toimub – www.karjaarileht.ee!