Kuigi selle aasta suveplaanid võivad olla segamini paisatud, võimaldab tänapäevane tehnoloogia meil läbimõeldult tekkinud olukorraga kohaneda.Foto: Daniel Korpai / Unsplash
Tehnika
6. juuli 2020, 11:52

REISIPLAANID SASSIS? Viis praktilist mobiilirakendust mugavaks planeerimiseks

Piiride järkjärgulise avanemisega on taas võimalik võtta ette uusi seiklusi ja avastada põnevaid sihtkohti väljaspool kodumaad. Uusi turvakaalutlusi arvestades võib aga reisi planeerimine olla tavapärasest keerulisem. Tutvustame viit telefonirakendust, mis aitavad sul järgmise seikluse kiiresti ja muretult paika panna ning jäädvustada mälestusi tähendusrikkal moel.

Puhkuse planeerimisel toetuvad inimesed rohkem kui kunagi varem oma nutitelefonile, sotsiaalmeediale ja erinevatele reisiäppidele. Telefonirakendused pole mitte ainult inspiratsiooniallikateks, vaid need on ka kasulikud broneeringute tegemisel ja kogu reisi logistika haldamisel – uute ja põnevate restoranide ja vaatamisväärsuste avastamisest kuni meeldejäävate hetkede jäädvustamiseni.

HRS Hotel Search rakendusega saab otsida parimaid hinnapakkumisi ja valida ligi 300 000 erineva majutusasutuse vahel üle maailma. Rakenduses saab võrrelda hindu, leida rahakotisõbralikum variant ning paari sõrmeliigutusega teha broneering. See on ka nutikas alternatiiv populaarsetele Booking.com või AirBnb äppidele.

Trainline on Euroopa juhtiv rongi- ja bussirakendus. Äpp koondab kõik raudtee-, bussi- ja muud reisiteenused ühte mugavalt kasutatavasse rakendusse, et tagada kasutajatele parimad hinnad ja reaalajas reisiinfo.

World Around Me on ainulaadne rakendus, millega uusi sihtkohti avastades leida restorane, sularahaautomaate, poode, bussi-/metroojaamu ja palju muud. Rakendus kasutab telefoni kaamerat, et luua liitreaalne pilt. Osutades telefoni kaamera ükskõik millises suunas, näeb kaameravaates virtuaalseid silte, mis aitavad uutes sihtkohtades intuitiivselt navigeerida.

Here WeGo muudab linnas navigeerimise hõlpsaks, olgu valitud transpordivahendiks takso, ühistransport või rendiauto. Rakendus pakub üksikasjalikke marsruute iga liikumisviisi jaoks. Mis eriti tore – äpp töötab ka ilma internetiühenduseta, seega ei pea muretsema välisriigis Wifi leidmise või andmeside sisselülitamise pärast.

Reisimälestuste jäädvustamiseks leiab äpipoodidest samuti erinevaid rakendusi. Retrica on fotorakendus, mis võimaldab piltide tegemisel kasutada populaarseid retrohõngulisi filtreid sarnaselt Instagramile. Retrica kuvab filtreid reaalajas, seega saab tulemust näha juba enne pildistamist. Kokku leiab Retricast üle 80 erineva stiiliga filtri.

Inimesed kipuvad reiside planeerimisel jääma truuks pikalt kasutatud veebilehtedele ja äppidele, kuid iga uus rakendus toob rohkem võimalusi ja kohati uskumatuna näivaid lahendusi. „AppGallery rakenduste platvormil on enam kui 60 000 erinevat rakendust, sealhulgas lai valik äppe reisimise kategoorias, eriti puhkuse planeerimiseks välismaal. Kõik mainitud rakendused toimivad erinevate operatsioonisüsteemidega,“ selgitab Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina ja soovitab uusi telefoniäppe kindlasti katsetada. Kuigi selle aasta suveplaanid võivad olla segamini paisatud, võimaldab tänapäevane tehnoloogia meil läbimõeldult tekkinud olukorraga kohaneda ja teha käigu pealt uusi paikapidavaid plaane.