Siim-Sander VeneFoto: Martin Ahven
Korvpall
4. juuli 2020, 17:45

Siim-Sander Vene: ma ei taha saada hoiatavaks näiteks pankrotis sportlasest

Padisel peetaval kuuendal investeerimisfestivalil ei käi tuntud näod üksnes laval, vaid neid leiab ka publiku seast. Õhtuleht sattus juttu vestma Eesti korvpallikoondise kapteni Siim-Sander Venega.

Mis toob su investeerimisfestivalile?

Eelkõige huvi investeerimise vastu. Tahtsin näha, kuidas see melu ja olu siin on ning mida targad inimesed räägivad.

Mis siis kõrva on jäänud?

Peamiselt on see vanade tõdemuste kinnitamine ja mõned huvitavad lood. Päeva teises pooles on ettekanded, mida ma rohkem ootan – saab võib-olla rohkem teada.

Kas see investeerimishuvi on juba kuidagi ka realiseerunud?

Midagi ikka on. Vaikselt ikka nokitsen.

Mille kallal? Peaaegu iga esineja toob siin välja erinevad investeerimisvaldkonnad: laenud, kinnisvara, aktsiad…

Vastavalt võimalustele investeerin aktsiatesse ja kinnisvarasse, ka Funderbeamis (iduettevõtete toetusprogramm – V. V.). Olen alles teekonna alguses, aga kuulan maad ja vaikselt nokitsen igal pool.

Ott Kiivikas ütles reedel investeerimisfestivalil esinedes, et tema rõhutab praegu väga palju noorsportlastele, kuidas tuleb võimalikult varakult hakata ette mõtlema ajale, kui sportlaskarjäär jääb selja taha. Kui palju sina läbi investeerimise tegeledki tuleviku planeerimisega?

Mingi osa ikka. Neid näiteid, kuidas oli kehvasti läinud ja lausa pankrotis lõpetatud, oli sel ajal, kui ma elu esimesed palgad sain, sportlaste näol omajagu. Noorest peast on see mulle kuklasse jäänud, et selline näide ma ei tahaks kunagi olla. Mingisugune mõte on alati olnud, et midagi tuleks teha.

Selle kõigega läheb aega. Too hetk ei olnud veel nii palju infot ja teadmisi, mida nüüd tuleb aastatega aegamisi juurde. Mingil hetkel on tähtis tulevikule mõelda, sest sportlaselu võib ühel hetkel päevaga otsa saada. Keegi ei tea kunagi, kuidas või kui kaua see kestab.

Möödunud korvpallihooaeg oli ootamatusi täis. Sina olid koroonakriisi algul selle keskmes Itaalias. Mis tulevik edasi toob?

Eks ma loodan, et elu läheb enamvähem normaalses rütmis edasi. Sügisel tuleb mingil hetkel Hispaaniasse (Vene uueks koduklubiks on Fuenlabrada – V. V.) ära minna ja eks kohapeal näeb, kuidas täpsemalt asjad on, aga arvan, et kõik peaks enamvähem korras olema.

Eestis on suveks loodud koondislastele korvpallikodu. Millised on muljed?

Peaaegu poolteist kuud oleme seal trenni teinud. Hea ettevõtmine! Ei ole mingit hullu kohustust kaelas, aga ka mitte tühja tegemist. Mõnus on seal käia ja see ei võta samas tervet päeva ära. Saab täpselt oma asjad ära teha.

InvesteerimisFestival 2020

•         Toimub 3–5. juulil Harjumaal Padisel

•         Toob kokku ligi 1000 investeerimishuvilist ja on sellega Eesti kõigi aegade suurim investeerimisüritus vabas õhus

•         Esineb ligi 45 oma ala tippu: Joakim Helenius, Rain Rannu, Kaidi Ruusalepp, Alar Tamming jpt

•         InvesteerimisFestivali aitavad korraldada: Õhtuleht, LHV, EstateGuru, Funderbeam, Redgate Capital, Baltic Horizon, Nasdaq Tallinna börs, Tavid, Rahandusministeerium jpt

Tänavu kuuendat korda toimuvat InvesteerimisFestivali korraldab Investeerimisklubi koostöös Äripäeva loodud investor Toomasega.