Dave Benton andis koos tütarde Sissi Nylia ja Lisa Jenniferiga kodukontserdi.Foto: Erki Pärnaku
Uudised
29. mai 2020, 13:44

Digikultuuri teema-aasta meeskond ootab vastuseid: kuidas sina karantiini ajal kultuuri tarbisid?

2020. aasta on Eesti Kultuuriministeeriumi poolt nimetatud digikultuuri teema-aastaks, mille lõpus valmiv raport annab ülevaate Eesti digikultuuri hetkeseisust ja lähiminevikust anno 2020. Ettevõtmise eesmärgiks on pakkuda materjali tulevikusuundade, ennekõike erinevate innovatsioonimeetmete ja kultuuripoliitikate planeerimisel. 

Karantiini ajaks kolis kogu kultuur digikanalitesse ning see sundis kõiki osapooli uutmoodi kultuuri kogema. Tallinna Ülikooli Balti Filmi ja Meedia, Kunstide ja Kommunikatsiooni Instituudi (BFM) uurimiskeskus MEDIT koos digikultuuri teema-aasta meeskonnaga koostas küsitluse, millega püütakse välja selgitada Eesti inimeste digikultuuri kasutusviise ja seda, kas karantiinis veedetud ajal oli sellele ka mõju. 

„Eesti digikultuuri areng sai pandeemiast kiirendust juurde ning nüüd on aeg koguda tõendeid Eesti inimeste vajaduste, ootuste ja digikultuuri kasutusviiside kohta, et sellele arengule edaspidi veel hoogu juurde anda,“ sõnas MEDITi juhataja ja Tallinna Ülikooli meediainnovatsiooni professor Indrek Ibrus

Selleks kutsutakse kõiki üles jagama kogemusi kultuuri tarbimisest ja tegemisest karantiini aegu. Küsitakse näiteks, millistel sündmustel osaleti, milliseid platvorme eelistati, kuivõrd ise loominguga tegeleti ja kui palju oldi nõus rahaliselt panustama üle veebi vahendatud kultuuri. 

Küsitluse leiab Survey Monkey keskkonnast siin. Vastamine võtab maksimaalselt seitse minutit ning küsitluses osalenud saavad kutse sügisesele digikultuuriteemalisele sümpoosionile ning lisaks loositakse välja kümme Vikerkaare digikultuuri-teemalise erinumbri eksemplari.  

Digikultuuriaasta peakorraldajateks on Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Filmi Instituut, Muinsuskaitseamet ja Eesti Rahvusringhääling.