Mikk TargoFoto: Erki Parnaku
Inimesed
19. mai 2020, 16:45

Mikk Targo meenutab 16aastase Koit Toomega reisimist: tal olid kaasas sugulastelt laenatud kaks numbrit suurem pintsak ja ujumispüksid

Mikk Targo jagab sotsiaalmeedias videot 16aastase Koit Toome esinemisest Jakartas, kus ta laulis miljonitele inimestele.

"1995. aastal helises minu stuudios telefon. "No tere Mikk, Antero Päiväläinen siinpool, olen Jakartas ja organiseerin laulufestivali. Meil hüppas üks riik alt ära, kas sul on mõnda head lauljat, kellega kohe siia lennata ja Eestit esindada? Ahjaa, välja peaksite lendama ülehomme - kõik on makstud!"," meenutab Targo Facebooki postituses.

"Olin just alustanud Koit Toomega Code One'i ja isegi "On küll hilja" oli just valminud, kuid mitte veel eetris. Vastasin, et mul on üks noor kutt ja uurin asja. See noor kutt oli muidugi Koit, aga vaid 16aastane!" ütleb Mikk, et nii Koidu kui ka tema vanematega räägiti asjad selgeks, ühe päevaga võluti Toomele ka pass ja oligi minek. Kuhu täpsemalt ja mis toimuma hakkab, ei teadnud nad kumbki. "Noodid kaasas, Koidul ka sugulastelt laenatud kaks numbrit suurem pintsak ja ujumispüksid," lisab ta.

Koit laulis toona esimest korda suurel laval suure orkestriga. Publiku hulgas oli ligi 5000 inimest ja kodudes telerite taga veel miljoneid.

Targo meenutab, et peaauhinnaks oli raha, kuid ülejäänud osalejad lennutati lohutuseks viieks päevaks Jakartast otse Bali saarele, kus nii laulja kui ka produtsent või mänedžer said viietärnihotellis omaette kolmetoalise bangalo. "Lauljad teadsid seda ja omavaheline nali oli, et keegi ei tahtnud võita, sest Bali ootas..."

"Põlv küll värises ja klomp oli kurgus, aga südamlik sooritus. Olin siis vist kokku laulnud üldse mingi paar kuud. Lahe reis oli ja äge kogemus otse koolipingist Indoneesiasse," kommenteerib Koit toonaseid sündmusi.