Rahvarõivakoolituse „Minu rahvarõivas – särgist sõbani“ lõpetajad juunis 2019. Foto: Andres Jaanivald
Inimesed
9. mai 2020, 18:07

Üks väga eriline rahvarõiva tuulutamine! Vaata videost, kuidas see toimus!

Seltskond tublisid Eesti naisi otsustas omatehtud rahvarõivaid virtuaalselt tuulutada. Väljakutse võeti vastu Norra saamidelt. Sarnane rahvarõivaste tuulutamine on levinud kiiresti ka Soome, Lätti ja teistessegi naaberriikidesse.

Siinsed naised kohtusid 2017. aasta sügisel rahvarõivakoolitusel „Minu rahvarõivas – särgist sõbani“. Need koosoldud nädalavahetused oli meie aeg täis inspiratsiooni, mõnusaid jutte ja hoogsat näputööd.

Kõigi osalejate rahvarõivad on tehtud esiemade kodukandi rõivaste eeskujul ja otsast lõpuni käsitsi – alates lõngade värvimisest kuni kõige peenemate pitside heegeldamiseni, seelikukangaste, vööde ja sukkade kudumisest rääkimata.

Tegijate hulgas on arst, ämmaemand, õpetajad, muusik, aednik, tegevtoimetaja, assistent, raamatupidaja, peaspetsialist, analüütik, pensionär, müügiadministraator, kaubandusettevõtja, klienditeenindaja, üliõpilane, personalijuht, tarkvarakonsultant, abikaasad, emad ja vanaemad. Nad on asjaarmastajad, käsitöö ja rahvarõivad on nende kirg ja hobi. Tänaseks on naistest saanud väga head sõbrad ja vahva punt rahvariidehulle.  

Kõikehõlmav eriolukord tingis selle, et igatseti teineteist näha ja oma rõivaid tuulutada. Siin ühendab neid punane lõngakera. Just punane lõng on Eesti rahvarõivaste juures üks olulisemaid elemente.

Ühtlasi kutsuvad rahvariidehullud kõiki käsitöölisi võtma vastu väljakutse ja panema oma lõngakera veerema ning ülesse filmima oma sõpruskonna käsitöötegemised.

Postita oma video sotsiaalmeediasse ja lisa märksõnad #viskalõngakeraedasi #viskalõngakera #tosstheyarnball #passtheyarnball #passthebrush #passthebrushchallenge. 

Vaata videot rahvarõivaste tuulutamisest: